У Черкасах знешкоджено банду рекетирів, яка вимагала гроші з підприємця, - СБУ

У Черкасах знешкоджено банду рекетирів, яка вимагала гроші з підприємця, - СБУ

Служба безпеки України та Національна поліція затримали злочинну групу, яка тероризувала мешканців Черкас і вимагала гроші з місцевих підприємців під виглядом повернення неіснуючих боргів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За одним з документованих випадків, бандити намагалися "вибити" 1,5 мільйона гривень у співвласника підприємства, що займається міжнародними пасажирськими перевезеннями. Лідер угруповання стверджував, що ця сума нібито була заборгована бізнес-партнеру потерпілого, який звернувся до рекетирів за допомогою.

Зловмисники забрали два автомобілі підприємця, пообіцявши повернути їх після сплати "боргу". Щоб тиснути психологічно, ватажок бандитів прийшов до офісу потерпілого і погрожував йому побиттям бейсбольною битою.

Далі він переслідував підприємця по місту, погрожуючи насильством, у тому числі щодо його родини. Співробітники СБУ затримали лідера банди "на гарячому", коли потерпілий передавав йому першу частину грошей у розмірі 20 тисяч доларів.

Під час затримання у зловмисника вилучили вогнепальну зброю та мобільний телефон із доказами злочинних дій. Організатору банди повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинені організованою групою).

Зловмисник наразі перебуває під вартою без права внесення застави. Розслідування триває, і правоохоронці намагаються притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності банди. Організатору загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ДБР викрило начальника Тернопільського військкомату на хабарі за відстрочку від мобілізації.

Головне