У Черкасах затримали поплічника окупантів, який збирався підірвати залізницю

У Черкасах затримали поплічника окупантів, який збирався підірвати залізницю

Служба безпеки України затримала на Черкащині поплічника окупантів, що збирав інформацію про базування Сил оборони та планував підірвати залізницю під час переміщення військової техніки. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Для виконання ворожого завдання зловмисник шукав тротил. Також він збирав дані про маршрути переміщення військової техніки, наданої іноземними партнерами", - зазначили у СБУ.

Всі отримані дані зрадник "зливав" російським окупантам разом з локаціями системи протиповітряної оборони в регіоні.

За передачу даних чоловік отримував від 100 до 200 доларів на банківські картки.

"Співробітники СБУ затримали зловмисника "на гарячому" під час чергової спроби передачі інформації російським куратором. Тим самим Служба безпеки запобігла вчиненню диверсії проти Сил оборони і заблокувала передачу агресору закритих відомостей", - зазначили у СБУ.

Зрадником виявився житель Черкас, який має судимість за вчинення тяжкого злочину. Правоохоронці провели у нього обшуки та виявили мобільний телефон із доказами листування з агресором, а також банківські картки, куди надходили гроші з рф.

Чоловікові оголосили підозру та вже обрали йому запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави.

СБУ викрила та затримала на Черкащині поплічника окупантів
СБУ викрила та затримала на Черкащині поплічника окупантів

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України затримала вже другого інформатора рф, що намагався розвідати ситуацію навколо Південноукраїнської АЕС. Росіяни збиралися використати отримані від інформатора дані для прицільних ракетних ударів по АЕС.

Головне