У Черкасах підозрюють двох правоохоронців у зґвалтуванні неповнолітньої

У Черкасах підозрюють двох правоохоронців у зґвалтуванні неповнолітньої

Працівники ДБР повідомили про підозру у груповому зґвалтуванні сімнадцятирічної дівчини двом правоохоронцям та їх співучаснику.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань. Як зазначається, за попередньою інформацією, троє чоловіків розпивали алкогольні напої на квартирі одного з них у Черкасах.

"У процесі "відпочинку" до них приєдналася їх знайома дівчина. Вони вживали алкоголь та потім із застуванням фізичної сили зґвалтували дівчину", - йдеться в повідомленні.

Наразі зловмисників затримано, свою провину вони категорично заперечують.

Правоохоронців та їх спільника підозрюють у зґвалтуванні неповнолітньої особи, що вчинене групою осіб (ч. 3 ст. 152 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років.

Досудове розслідування триває: встановлюються всі обставини правопорушення, проводяться експертизи, допитуються свідки. Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу затриманим.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Державне бюро розслідувань розпочало розслідування за фактом побиття військовослужбовця однієї з частин Нацгвардії в Івано-Франківській області. Офіцера військової частини в Івано-Франківську, який побив строковика, відсторонили від службових обов’язків.  ДБР проводять невідкладні слідчі дії на території військової частини й опитують свідків, а також потерпілого. Також вдалось встановити й інші факти знущання офіцера з військовослужбовців.

Також співробітники Держбюро розслідувань виявили та знешкодили злочинну групу, яка крала продукти для ЗСУ з метою їхнього подальшого перепродажу. Зловмисники в Дніпропетровській області організували склад з харчами, що призначались нашим військовим.

Головне