У Чехії запустили проєкт, щоб придбати 10 тисяч FPV-дронів для ЗСУ

У Чехії запустили проєкт, щоб придбати 10 тисяч FPV-дронів для ЗСУ

У Чехії запустили проєкт, щоб придбати 10 тисяч FPV-дронів для ЗСУ. Про це повідомляє чеське видання iROZHLAS.

Благодійники, військові та резервісти заснували асоціацію Group D під керівництвом головнокомандувача армії Чехії Карела Ржехка. Їх мета - зібрати близько 100 мільйонів крон (4,5 млн доларів), щоб закупити для України дрони.

Головнокомандувач чеської армії зауважив, що учасники проєкту докладуть зусиль, щоб безпілотники були вироблені з урахуванням знань та побажань отриманих з України.

У Чехії це не єдиний збір на допомогу Україні, але ініціатива Group D унікальна тим, що завдяки своїм військовим вона точно знає, чого і де найбільше потребує українська армія. 

Нагадаємо, росія почала закуповувати телекомунікаційне обладнання та мікрочипи для виробництва зброї та безпілотників через посередників у Китаї, Марокко та Туреччині.

Про це повідомило видання The New York Times. Журналісти NYT спирались на витік електронних листів російської влади, торгових документів і на записи онлайн-розмов між інженерами з росії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати посилюють обмеження на експорт найсучасніших чипів до Китаю. Акції американського виробника графічних процесорів і відеоадаптерів Nvidia та інших напівпровідникових компаній після такої заяви впали.

Головне