У Чехії шахраї збирали гроші нібито "для України", а витрачали їх на розваги

У Чехії шахраї збирали гроші нібито

Поліція Чехії затримала 18-річного організатора збору коштів на підтримку України у Празі. За інформацією правоохоронних органів, ці кошти затриманий і його спільники використали на власні потреби та розваги, зокрема на подорожі по світу, оплату проживання та харчування. Про це повідомляє Radio Prague International.

Чоловік зібрав близько 1,1 млн чеських крон (приблизно 44 тисячі євро). Гроші він разом зі спільниками збирав у скриньки в супермаркетах та магазинах, заявляючи, що вони підуть на підтримку України. 

Вони скористалися тяжким становищем постраждалих від війни в Україні та готовністю громадян допомогти. Загальна сума завданої шкоди, яку нам вдалося підтвердити на даний момент, становить близько одного мільйона ста тисяч крон, однак ми не можемо виключити, що реальний розмір шкоди може бути значно більшим”, - заявили празькі криміналісти.

За скоєне діяння зловмиснику загрожує до восьми років ув'язнення.

Нагадаємо, Верховний суд Чехії підтвердив вирок щодо Алоїза Полака, який воював на боці окупантів на Донбасі. Незважаючи на заочний характер процесу, Полака було засуджено до 21 року позбавлення волі за вбивство українських військових.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Національна гвардія України отримала чергову партію допомоги від Німеччини у вигляді 14 пікапів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.