У Бундесвері озвучили строки передачі Україні Leopard та Marder: відлік пішов на тижні

У Бундесвері озвучили строки передачі Україні Leopard та Marder: відлік пішов на тижні

Танки Leopard та бойові машини Marder прибудуть в Україну у березні. Про це заявив генеральний інспектор Бундесвера Ебергард Цорн.

"Я припускаю, що наші Leopard та Marder будуть використовуватися в Україні у березні", - зазначив представник Бундесвера.

При цьому він нагадав, що Україна отримає не лише техніку. Також будуть надані і комплекти запасних частин та боєприпасів.

"Якщо ми вирішимо поставити систему озброєння, то ми також зробимо її стійкою", - наголосив Цорн.

БМП Marder: що це за техніка

Marder - це бойова машина піхоти, створена концерном Rheinmetall. Розробляти БМП Marder почали ще у 1960-х роках. В серію техніку запустили у 1969 році. 

Корпус Marder герметичний. Він зварений із броньових листів різної товщини до 30 мм завтовшки, які захищають машину спереду від снарядів 20-мм і 25-мм з відстані 200 м, з боків від шрапнелі, стрілецької зброї 7,62 мм. Також корпус може зменшувати вплив радіації.

Основне озброєння Marder - 20-мм гармата Rheinmetall Mk 20 Rh202. БМП також обладнана тепловізійними та нічними прицілами. Боєкомплект становить 1250 снарядів. Ефективна дальність стрільби - 2500 метрів. Також в БМП встановлено додатково спарений кулемет MG3 калібру 7,62-мм з боєкомплектом 5000 пострілів. 

БМП Marder
БМП Marder

Україна отримає 40 одиниць БМП Marder від Німеччини. Усього на озброєнні в ФРН знаходиться 390 Marder.

Як повідомляли "Ми-Україна", українські військові почали підготовку на бойових машинах піхоти “Marder” ще наприкінці січня. Щодо навчань українських захисників на танках Leopard, то вони стартували декілька днів тому у Польщі.

Головне