У британській розвідці пояснили, чому в ПВК "Вагнера" перестали вербувати в'язнів

У британській розвідці пояснили, чому в ПВК

На призупинення масового набору російських в’язнів у ПВК "Вагнера" для війни проти України могла вплинути конкуренція між Євгеном Пригожиним та Міністерством оборони рф, а також зростаюча обізнаність про те, що відбувається з вагнерівцями на фронті.

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії про війну в Україні на сторінці в Twitter. Як зазначається, 9 лютого очільник ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин заявив, що набір в’язнів у лави угруповання призупиняють. 

"Звістки про тяжкі реалії служби "вагнерівців" в Україні напевно якось дійшли до ув’язнених і зменшили кількість охочих. Ключовий фактор у припиненні цієї схеми, ймовірно - все більш пряме суперництво між Міноборони Росії і групою Вагнера. Крім того, зараз регулярна армія, схоже, задіяла велику кількість резервістів, призваних у рамках "часткової мобілізації", - йдеться в повідомленні розвідки.

У розвідці Великої Британії додають, що військово-політичне керівництво рф, ймовірно, опинилося перед складним вибором. Воно хоче або продовжувати виснажувати наявні ресурси і звужувати цілі своїх військових операцій, або ж починати нову хвилю мобілізації.  

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1624306543276527616
https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в японській розвідці розповіли, що впродовж повномасштабної війни в Україні, яку рф розв’язала майже рік тому, росія втратила понад 20 генералів. При цьому колишній начальник штабу Сухопутних сил самооборони Японії, генерал у відставці Кіофумі Івата наголошує, що цей показник є “неймовірно високим”.

Головне