У Британії попередили, що не очікують прориву щодо заявки України на вступ до НАТО на Вашингтонському саміті

У Британії попередили, що не очікують прориву щодо заявки України на вступ до НАТО на Вашингтонському саміті

Посол Великої Британії в НАТО Девід Кворрі заявив, що не очікує прориву щодо заявки України на вступ до НАТО під час майбутнього Вашингтонського саміту.

Про це повідомило видання Politico. Як зазначається, саміт НАТО у Вашингтоні (США) відбудеться 9-11 липня 2024 року. Там, як очікується, буде йтись також про вступ України в НАТО.

За словами посла Британії в НАТО, Україні варто зменшити свої очікування щодо просування процесу вступу в Альянс.

"Я не очікую великого стрибка вперед у цьому питанні, головним чином через ймовірну ситуацію на місцях", – наголосив Девід Кворрі.

При цьому Британія "абсолютно переконана, що законне місце України – в НАТО" і "це питання коли, а не якщо".

"Наша робота тут полягає в тому, щоб продовжувати підтримувати Україну в міру того, як вона наближається до Альянсу", - пояснив він.

Кворрі також сподівається, що військова допомога з боку Сполучених Штатів Україні буде затверджена "якомога швидше".

"Ми дуже сподіваємося на швидкий прогрес щодо цього пакету. Це буде дуже важливо як з точки зору змісту, так і з точки зору політичного сигналу, який він надішле про незмінну прихильність Заходу до України, щоб довести цю справу до кінця", – заявив посол Британії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Велика Британія має спроможності відбити напад росії, якщо агресор на це наважиться. На цьому наголосив британський прем'єр Ріші Сунак.

Головне