У Британії майбутні українські командири вдосконалюють навички штурму окопів

У Британії майбутні українські командири вдосконалюють навички штурму окопів

Майбутні командири взводів ЗСУ проходять спеціалізовану підготовку у Великій Британії в рамках операції "Інтерфлекс". Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Під керівництвом досвідчених інструкторів з Фінляндії та Австралії українські військові вдосконалюють навички штурму ворожих укріплень.

Програма навчання охоплює як теоретичну, так і практичну підготовку. Військовослужбовці вивчають основні прийоми штурму на рівні взводу, методи вогневого прикриття, аналіз розвідданих та розробку планів атаки. Особлива увага приділяється тактиці переміщення в траншеях та наданню допомоги пораненим в умовах окопної війни.

Після засвоєння теорії українські бійці відпрацьовують отримані знання на практиці, здійснюючи навчальні штурми як вдень, так і вночі. Це дозволяє покращити координацію дій та підвищити ефективність підрозділів у реальних бойових умовах.

Генеральний штаб ЗСУ високо оцінює внесок австралійських та фінських партнерів у підготовку українських захисників, підкреслюючи важливість міжнародної співпраці для посилення обороноздатності України.

Нагадаємо, окупаційні війська рф, ввечорі 6 жовтня, атакували село Черкаська Лозова на Харківщині, використавши керовану авіабомбу. Про це повідомляє голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, потужні вибухи прогриміли на тимчасово окупованому росією півострові Крим у ніч на 7 жовтня. У результаті сталася пожежа на нафтобазі у Феодосії.

Головне