У Британії голова МВС втратила посаду через критику дії поліції під час пропалестинського протесту

У Британії голова МВС втратила посаду через критику дії поліції під час пропалестинського протесту

Міністерку внутрішніх спав Великої Британії Суеллу Браверман звільнили з обійманої посади через її критичні висловлювання на адресу дій правоохоронців під час нещодавніх пропалестинських акцій. На її переконання поліція діяла надто мʼяко щодо мітингувальників, які виступали на підтримку Палестини, однак була упередженою до прибічників Ізраїлю.

Як пише Reuters, британський прем'єр Ріші Сунак звільнив очільницю МВС на тлі того, що її критика призвела до "розколу в його партії та поставила під загрозу його власний авторитет". 

Браверман минулого тижня опублікувала статтю, в якій обвинуватила органи поліції у "подвійних стандартах" та "грі у фаворитів". Вона зауважила, що такі акції на підтримку Палестини в країні відбуваються через правоохоронців, яка всіляко підіграють "лівим активістам". Як з'ясувалось згодом, міністерка не узгоджувала цю публікацію з владою.

"Сунак попросив Суеллу Браверман залишити уряд, і вона погодилася", - розповів Reuters  співрозмовник з числа представників уряду. 

Новим очільником МВС став Джеймс Клеверлі, який в минулому очолював британське зовнішньополітичне відомство. 

Як пише видання, цей крок може викликати гнів серед представників Консервативної партії. Так, наприклад, депутатка-консерватор Андреа Дженкінс вже заявила, що Браверман звільнили за те, "що вона говорила правду". 

Нагадаємо, після нападу терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня у Франції було зафіксовано понад 1000 актів антисемітизму. 486 осіб були арештовані у зв'язку із цими злочинами, із них 102 були іноземцями.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями у Великій Британії оголосили нові санкцій проти 29 фізичних та юридичних осіб, які працюють у російському золотодобувному, нафтовому та стратегічному секторах та підтримують їх. 

Головне