У бригаді "Рубіж" розповіли про ситуацію на Харківщині: Ворог перегруповується, підтягує резерви

У бригаді

Ситуація на Харківщині складна, однак контрольована Силами оборони. Росіяни намагаються перегрупуватися та підтягнути свої резерви, однак їм стають на заваді українські захисники. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів Герой України, офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" НГУ Віталій Литвин. 

"Зараз на Харківщині, а саме на напрямку Липці, де виконує службові завдання наша бригада "Рубіж", ініціатива в наших руках. Ми зараз покращуємо там тактичне становище. Спільно з бригадою Гвардії наступу "Хартія" проводяться штурмові дії, ворога ми трохи відкинули від населеного пункту Липці і намагаємося ситуацію стабілізувати. Але ворог перегруповується, покращує свої інженерно-фортифікаційні споруди та постійно підтягує резерви. Але зараз на тому напрямку ініціатива в наших руках", - наголосив Литвин.

Водночас він додав, що у Вовчанську ситуація значно складніша.

"У Вовчанську зараз противник бореться і проводить штурмові дії. А ось саме на нашому напрямку ситуація стабільна, контрольована, але тяжка. Тому що противник постійно завдає авіаудари керованими авіабомбами по позиціях Сил оборони України, в глибину логістичних шляхів", - додав Литвин.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Вовчанську, що на Харківщині, армія російської федерації методично "сточує" свої підрозділи, заявив речник ОТУВ "Харків" Юрій Повх.

Головне