У Бразилії відновлено роботу соцмережі X

У Бразилії відновлено роботу соцмережі X

Верховний суд Бразилії скасував заборону на діяльність соцмережі X (колишній Twitter), яка була введена раніше через невиконання компанією вимог місцевих законодавців.

Про це повідомляється у рішенні суду.

Суддя Александре де Мораєс ухвалив рішення про "негайне повернення" діяльності X в країні після того, як компанія виплатила штрафи в розмірі 5,18 млн доларів США та призначила місцевого представника відповідно до бразильського законодавства.

У своєму рішенні суддя зазначив, що X вже заблокувала акаунти, які звинувачуються у поширенні дезінформації. Він доручив бразильському органу нагляду за телекомунікаціями протягом 24 годин забезпечити відновлення обслуговування користувачів соцмережі.

Наприкінці літа бразильський телекомунікаційний регулятор повідомив про призупинення доступу до X через невиконання компанією судових рішень, зокрема щодо виплати штрафів на загальну суму понад 3 мільйони доларів.

У контексті розгляду справи суддя зазначив, що X має видалити профілі, які звинувачуються у поширенні ненависті та дезінформації. Раніше компанія заявила, що була змушена виконати рішення суду, проте не знала причин для видалення профілів.

Ілон Маск, власник платформи X, раніше активно виступав проти рішень бразильського суду, називаючи суддю Мораєса "бразильським Дартом Вейдером" та критикуючи його дії.

Бразильські користувачі можуть знову користуватися соціальною мережею, і у країні нараховується понад 20 мільйонів користувачів X.

Раніше в Бразилії заявили, що компанія X виплатила штрафи не тому банку. За даними Верховного суду Бразилії, помилки припустилися юристи, які представляють соцмережу.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в останній день літа вранці мільйони бразильських користувачів X втратили доступ до мережі, оскільки інтернет-провайдери та оператори мобільного зв'язку почали через рішення суду блокування.

Головне