У боях за Авдіївку загинув чеський доброволець

У боях за Авдіївку загинув чеський доброволець

У боях за Авдіївку, що в Донецькій області, загинув чеський доброволець, який воював за Україну проти російських окупантів. Це четвертий громадянин Чехії, що загинув у лавах українських військ із початку повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомили прессекретар Міністерства закордонних справ Чехії Деніел Дрейк та видання Radio Prague International. Як зазначається, доброволець з Чехії загинув у боях за місто Авдіївка. Позиція, на якій він перебував, потрапила під мінометний вогонь. Після цього його ніхто не бачив. Згодом також позицію захопили росіяни.

"Я можу підтвердити, що громадянин Чехії загинув у вихідні під Авдіївкою", - розповів прессекретар МЗС.

Наразі зареєстровано загибель чотирьох громадян Чеської Республіки, які воювали на боці України. Перший чех загинув під час бойових дій на Донбасі у червні 2022 року у боях проти росіян. У березні 2023 року загинув другий доброволець. Через два місяці помер засновник проєкту "Фенікс", чеський медик. Він був тяжко поранений уламками в Донецькій області. Потім він був переведений до Центрального військового шпиталю в Празі, але врятувати його не вдалось.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у столиці Чехії Празі 29 лютого відбудеться саміт голів парламентів країн "Вишеградської четвірки" (V4), на зустріч запросили й Україну. До Вишеградської групи входять Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина, але Україні запросили також, адже вона буде головною темою обговорення.

Головне