У Білорусі засудили "рейкових партизанів" до 22 років ув'язнення

У Білорусі засудили

У Білорусі Могильовський обласний суд ухвалив вирок трьом мешканцям Бобруйська, яких зі стріляниною затримали за так званий "теракт" на залізниці. Мова йде про Дмитра Климова і Володимира Аврамцева, яких ув'язнили на 22 роки, а також про Євгена Мінкевича - на 1,5 року.

Про це повідомляє правозахисний центр "Вясна". Як зазначається, на підставі закону Республіки Білорусь "Про амністію у зв'язку з Днем народної єдності" Євгена Мінкевича звільнено від покарання частково строком на один рік. З урахуванням часу перебування під вартою покарання вважається відбутим.

Мешканців Бобруйська судили за шістьма статтями кримінального кодексу: участь в організації, створеній для здійснення терористичної діяльності; готування до акту тероризму і до навмисного приведення в непридатність засобів залізничного транспорту та шляхів сполучення; акт тероризму та навмисне руйнування засобів залізничного транспорту та засобів сигналізації; державна зрада; недонесення про достовірно відомий особливо тяжкий злочин, що готується.

У ніч на 30 березня 2022 року за підтримки СОБРу зі стріляниною були затримані троє залізничних партизанів із Бобруйська. Сили безпеки застосували зброю для ураження. Один із затриманих - Дмитро Клімов - дістав поранення і деякий час перебував у медичному закладі. Іншим надали допомогу на місці.

Чоловіків у Білорусі звинуватили в підпалі двох релейних шаф між платформами "Совэсткький" і "Верейці" в Осиповицькому районі. 28-річний Дмитро Клімов у минулому працював водієм у кількох організаціях і таксистом, потім - регіональним менеджером. 27-річний Володимир Аврамцев навчався в бобруйському училищі олімпійського резерву і в Білоруському державному аграрному технічному університеті. 28-річний Євген Мінкевич, як і Володимир Аврамцев, закінчив училище олімпійського резерву. Він відучився в МДПУ імені Шамякіна на факультеті фізичної культури. Працював санітаром у бобруйській швидкій допомозі, а також таксистом.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, українські захисники готують укріплення на кордоні з Білоруссю. Захисники кордону тренуються знищувати живу силу з 60 міліметрового міномета, якщо окупанти раптом вирішать рушити через український кордон.

Головне