У Білорусі розпочали будувати табори для розміщення вагнерівців

У Білорусі розпочали будувати табори для розміщення вагнерівців

У Могилівській області у Білорусі розпочали будувати табори для розміщення вагнерівців після нещодавного походу ПВК на Москву.

Про це повідомило видання "Верстка". Як передають журналісти, будівництво табору на 8 тис. бійців відбувається в Осиповичах Могилівської області. Населений пункт знаходиться за 200 км від кордону з Україною.

За словами співрозмовника видання, у лісництві області, таборів буде кілька.

"Ми працюємо, вже сьогодні працюємо. Завтра до обіду стоїть завдання (побудувати - ред.), - розповів співрозмовник.

Він також додав, що площа табору становитиме 24 тис. кв. м.

Крім того, джерело видання, близьке до керівництва Могилівської області наголосило, що владі дали вказівку збудувати табір для ПВК у регіоні. Цю інформацію також підтверджують родичі учасників ПВК "Вагнера".

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа після засідання Ради державної безпеки, де обговорювалася спроба “вагнерівців” вчинити заколот в рф, розповів, що НАТО потребує зміцнення східного флангу через перебування засновника ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина у Білорусі.

“Якщо Пригожин або частина групи “Вагнера” опиняться в Білорусі з незрозумілими планами і незрозумілими намірами, це буде означати лише те, що нам потрібно ще посилювати безпеку наших східних кордонів”, – заявив Науседа.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Головне управління розвідки Міністерства оборони України наразі не володіє інформацією про перегрупування найманців ПВК “Вагнера” і їхнє перекидання в Білорусь. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дуже вдало скористався спробою заколоту в рф. Він, зазначив представник української розвідки Юсов, використав все у своїх інтересах і покращив свою позицію.

Головне