У Білорусі розпочались військові навчання

У Білорусі розпочались військові навчання

Розпочалася раптова перевірка готовності з'єднань та військових частин Збройних сил до виконання завдань за призначенням. Про це повідомляє білоруське Міноборони.

Командно-штабні навчання пройдуть "у рамках комплексної перевірки" територіальної оборони Гомельської області. Вони триватимуть з 2 до 4 квітня та поєднають сили територіальної оборони Рогачевського і Кормянського районів.

"На першому етапі буде відпрацьовано питання оперативного заняття призначених районів, підготовки їх в інженерному відношенні, організації охорони та оборони й заступлення на бойове чергування", — йдеться у повідомленні.

Мета навчання – "оцінити готовність посадових осіб військових частин територіальних військ до виконання навчально-бойових завдань, удосконалити навички офіцерів запасу в керівництві підлеглими, а також навчити особовий склад виконанню своїх обов'язків під час вирішення завдань територіальної оборони".

Нагадаємо, на Закарпатті прикордонники повідомили про затримання перевізника та групи чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. У цьому їм мали допомогти підлітки. Про це повідомила  Державна прикордонна служба України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна може використовувати надану зброю в будь-якій точці кордону з росією, а не лише поблизу Харківської області.

Про це повідомив представник Пентагону генерал Патрік Райдер під час брифінгу 20 червня, передає Reuters.

Головне