У Білорусі перебуває 6,5 тис "вагнерівців", які можуть провокувати Польщу і Литву, - Данілов

У Білорусі перебуває 6,5 тис

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, що у Білорусі перебуває 6,5 тис. "вагнерівців", які можуть провокувати Польщу і Литву.

Про це секретар РНБО розповів в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Усі відстежують цей процес. Сьогодні ще отримали інформацію, що вони біля одного з аеродромів будують новий табір на 1 тис. людей. Інформація потребує перевірки. Маємо на увазі, що вони можуть провокувати Польщу або Литву", - розповів Олексій Данілов.

Нагадаємо,“заколот Пригожина”, який стався наприкінці червня і закінчився провалом “вагнерівців”, насправді є спланованою спецоперацією Кремля, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Також Олексій Данілов наголосив, що вже є розуміння, скільки генералів були відсторонені від посад. І скільки з них вже знаходяться за ґратами.

Найманці ПВК “Вагнера” наблизилися до литовського кордону, заявив президент Литви Гітанас Науседа. За його словами, “вагнерівці” розташувалися у Гродненській області Білорусі. Він запевнив, що Литва вже вжила необхідних заходів та посилила охорону свого кордону. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Польща розглядає будь-які кроки для свого захисту на тлі погіршення безпекової ситуації через присутність найманців групи Вагнера у Білорусі. Проте закриття кордону є крайнім заходом, повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський. Він зауважив, що Польща хотіла б уникнути рішення щодо повного закриття кордону з Білоруссю.

Головне