У Білорусі хочуть роздавати повістки по СМС, - ЦНС

У Білорусі хочуть роздавати повістки по СМС, - ЦНС

В Білорусі планується викликати місцевих мешканців до військкоматів за допомогою СМС-повідомлень.

Про це пише Центр національного спротиву.

Згідно з планами, громадяни можуть отримати повідомлення про обов'язкову явку до військового комісаріату через СМС. Ці повідомлення можуть бути відправлені як у випадку оголошення мобілізації, так і в рамках мобілізаційної підготовки.

Оператори мобільного зв'язку будуть зобов'язані виконувати розсилку СМС на підставі списків від військкоматів та КДБ. Крім того, вони будуть зобов'язані надавати інформацію про номери громадян, які перебувають на військовому обліку або зобов'язані бути на ньому, на запит військкоматів у тижневий термін.

Нагадаємо, в Криму російські загарбники планують мобілізувати близько 2,5 тисячі осіб до лав ЗС рф.

Відомо, що окупанти хочуть реалізувати свої плани до кінця 2023 року.

"Так званий "відділ підготовки та призову громадян на військову службу військового комісаріату республіки Крим" розробляє мобілізаційний план для подальшого виконання завдань", – йдеться у повідомленні.

У ЦНС зазначили, що призов жителів тимчасово окупованих територій сходу та півдня України до лав ЗС рф є порушенням статей Конвенції про захист цивільного населення під час війни.

“Кожен окупант, кожен колаборант понесе відповідальність за цей злочин”, - наголосила пресслужба ЦНС.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, процес забезпечення війська дронами та засобами радіоелектронної боротьби найближчим часом пришвидшиться. 

Головне