У Білому домі розкритикували слова Маска після замаху на Трампа

У Білому домі розкритикували слова Маска після замаху на Трампа

Білий дім розкритикував допис мільярдера Ілона Маска, в якому він не лише згадав замахи на кандидата в президенти Дональда Трампа, а й підняв питання про відсутність таких загроз щодо президента Джо Байдена та кандидатки у президенти США Камали Гарріс.

Про це повідомляє Axios.

У вже видаленому дописі Маск запитав, чому нещодавно відбулося два замахи на Трампа, тоді як Байден і Гарріс не стикалися з подібними погрозами.

"І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу", -написав він у X.

Спочатку мільярдер опирався вимогам видалити пост і на зауваження відповів: "Ніхто навіть не намагався це зробити, ось що я хочу сказати, і ніхто не буде".

Однак після численних закликів перефразувати або видалити публікацію, Маск визнав, що це справедливо, і пояснив, що не хоче "вести себе як інші, навіть у жарт". Зрештою, він видалив пост, зазначивши, що "це був жарт".

Пресслужба Білого дому наголосила, що після новин про замахи на Трампа Байден і Гарріс підкреслили неприпустимість будь-якого насильства в США. Прессекретар Ендрю Бейтс додав, що насильство повинно засуджуватися, а не висміюватися чи заохочуватися, а подібна риторика є безвідповідальною.

Як писав "Ми-Україна" раніше, підозрюваному в ймовірному замаху на Трампа висунули звинувачення.

Головне