У Білому домі прокоментували можливу участь бійців КНДР у війні в Україні

У Білому домі прокоментували можливу участь бійців КНДР у війні в Україні

Якщо інформація про участь військових КНДР на боці росії у війні проти України підтвердиться, це може означати нові рівні відчаю Путіна, який намагається продовжити спроби досягти прогресу в Україні.

Про це заявив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері нацбезпеки Джон Кірбі.

Адміністрація Байдена наразі не має незалежного підтвердження повідомлень про залучення росією північнокорейських військових.

"Ми не можемо незалежно підтвердити ці повідомлення. Але ці повідомлення нас непокоять, зокрема сама думка про те, що північнокорейські солдати воюють на боці росії. Якщо це правда, це може означати суттєве поглиблення військової співпраці між росією та КНДР, відносин про які ми вже говоримо місяці, які проростали, зміцнювались і поглиблювались", – заявив Кірбі.

За його словами, окрім поглиблення відносин між росією та КНДР, підтвердження інформації про участь північнокорейських солдат у війні на боці росії "може означати нові рівні відчаю Путіна, який намагається продовжити спроби досягти прогресу в Україні".

Він підкреслив, що якщо це правда, це може означати суттєве поглиблення військової співпраці між росією та КНДР, відносин "про які говорять місяці, які проростали, зміцнювались і поглиблювались".

Нагадаємо, Путін вніс до Держдуми на ратифікацію договір про всеосяжне стратегічне партнерство з Північною Кореєю. За даними Центру протидії дезінформації, ратифікація договору дозволить росії легалізувати та розширити військову співпрацю з КНДР.

Як повідомляли "Ми-Україна", керівник ЦПД Андрій Коваленко пояснив, що росія планує залучити військових з КНДР до війни в Україні, оскільки розуміє, що російські строковики не можуть воювати якісно.

Головне