У Берліні заборонили прапори росії на 8 і 9 травня

У Берліні заборонили прапори росії на 8 і 9 травня

У Берліні 8 та 9 травня заплановані ряд заходів з нагоди завершення Другої світової війни в Європі. Уряд Німеччини знову заборонив російські прапори, військову форму, плакати з літерами V або Z та інші символи і знаки, які можуть прославляти війну рф проти України, особливо поблизу радянських меморіалів.

Про це повідомляє Zeit.

У Берліні запланована низка заходів, включаючи церемонії покладання вінків до радянських меморіалів у Трептауер парку і Тіргартені, а також мітинги біля Бранденбурзьких воріт і в урядовому кварталі.

Цього року російські військові марші та пісні також заборонені.

У середу розпочнеться демонстрація в Трептауер парку під назвою "79-та річниця визволення від фашизму – дякуємо визволителям", у якій візьмуть участь 200 осіб. Протягом дня ліві та комуністичні групи, а також представники районної влади покладатимуть вінки до меморіалів у різних місцях Берліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День пам'яті та перемоги над нацизмом: як 8 травня Друга світова майже закінчилася

Прихильники України анонсували демонстрацію в урядовому кварталі під гаслом "Мир для Європи! Російські солдати геть з України".

У четвер також відбудуться демонстрації в урядовому кварталі та Трептауер парку, а також мітинг лівої ініціативи з 300 учасниками.

На вулиці 17 червня під час мітингу з 1000 учасниками буде вшанування пам'яті загиблих радянських солдатів під час Другої світової війни. Ліва демонстрація пройде маршем від Фрідріхсгайна до Трептауер парку, аналогічний захід запланований навколо Бранденбурзьких воріт з 17:00.

Також у четвер очікується прибуття до Берліна групи пропутінських байкерів "Нічні вовки".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент Румунії Клаус Йоханніс висловив готовність розглянути можливість поставки ракетної системи Patriot до України.

Головне