У Берліні відбулася перша конференція коаліції щодо посилення ППО в Україні

У Берліні відбулася перша конференція коаліції щодо посилення ППО в Україні

У німецькій столиці Берліні у середу, 13 грудня, відбулася перша конференція коаліції щодо посилення протиповітряної оборони в Україні.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Німеччини на сторінці в X (колишній Twitter). Як зазначається, очільник німецького відомства Борис Пісторіус заявив на зустрічі Контактної групи з питань оборони України 22 листопада, що Німеччина та Франція очолять коаліцію можливостей протиповітряної та протиракетної оборони.

"Сьогодні в Берліні відбулася перша конференція Коаліції можливостей для довгострокового зміцнення протиповітряної оборони України, у якій взяли участь близько 70 учасників з 22 країн, а також представники ЄС і НАТО", - йдеться в повідомленні.

Метою такої коаліції є координація та розробка країнами НАТО надійної протиповітряної оборони в Україні в умовах повномасштабного вторгнення рф.

Крім того, зустріч учасників також відбулась у вівторок, 12 грудня. Країни-учасниці обговорили питання створення спільного розуміння того, як така підтримка Києву може виглядати та як її краще реалізувати. Перші кроки такої взаємодії розробляють у робочих групах. Вони поділені за темами: "Структура команди" (під керівництвом Франції), "Системи ППО" (під керівництвом США) і "Тренування та навчання" (під керівництвом Німеччини).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у новому пакеті військової допомоги для України від США на суму 200 млн доларів включаються додаткові ресурси для протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкова зброя та інше обладнання, заявив Пентагон.

Головне