У Белграді пройшли багатотисячні протести через результати виборів: є затримані і постраждалі

У Белграді пройшли багатотисячні протести через результати виборів: є затримані і постраждалі

Протестувальники у сербській столиці Белграді знову зібралися в центрі міста, вимагаючи анулювання результатів парламентських і місцевих виборів. Крім того, вони намагалися прорватися до будівлі мерії сербської столиці.

Про це повідомляє Reuters.

Прихильники опозиційної коаліції "Сербія проти насильства" (SPN) спробували проникнути до мерії, на що поліція відповіла застосуванням перцевого балончика для відштовхування протестувальників.

Зазначається, що вночі приблизно 30 осіб були затримані за участь у заворушеннях перед будівлею мерії Белграда. Кілька поліцейських, які стояли на охороні парламентського містечка, отримали поранення.

У той же час президент Сербії Александр Вучич виступив із заявою, висловивши переконання, що у нього є "вагомі докази" того, що події в неділю були заздалегідь підготовлені.

"Ті, хто присягнув боротися з насильством, ще раз підтвердили, що вони справжні бандити", - сказав він.

У Сербії протести спалахнули проти результатів парламентських виборів ще 19 грудня. Лідери опозиції подали офіційні скарги про фальсифікації на міських виборах.

Нагадаємо, що у Мадриді 9 листопада кілька тисяч людей зібралися біля штаб-квартири Іспанської соціалістичної робочої партії (ІСРП), щоб взяти участь у повторній акції протесту проти планів виконуючого обов'язки прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса амністувати каталонських сепаратистів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на війні загинув актор театру та кіно Богдан Колесник.

Головне