У Бельгії знаходиться найбільша сума заморожених активів рф – близько 200 млрд доларів

У Бельгії знаходиться найбільша сума заморожених активів рф – близько 200 млрд доларів

Бельгія надасть Україні 611 мільйонів євро із доходів, отриманих від заморожених російських активів. Про це повідомило видання Belga News Agency.

"За даними офісу бельгійського міністра, який підтвердив інформацію, йдеться про відсотки за російськими активами, замороженими в Бельгії", – йдеться у публікації.

За словами Шмигаля, Україна створила частину міжнародного компенсаційного механізму у вигляді "Реєстру збитків і руйнувань".

"Одне питання знайти юридичні параметри в конфіскувати кошти, а інше – як використовувати. Для цього і створений цей механізм", – пояснив очільник уряду.

Нагадаємо, на польському кордоні не зафіксовано жодного випадку блокування доставки в Україну зброї, військової техніки, гуманітарної допомоги та пального. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Всі ці вантажі ідуть безперешкодно в Україну. Ці випадки, які голосно в телеграм-каналах роздуваються, це не військова техніка, це комерційні автомобілі. Важливо, що жоден вантаж, який офіційно зареєстрований як військова або гуманітарна підтримка, не був затриманий", – зазначив прем’єр-міністр під час щорічної пресконференції.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за останні два роки під час повномасштабної війни Україна отримала понад 75 мільярдів доларів зовнішньої допомоги.

Про це заявив прем'єр-мінсітр України Денис Шмигаль на щорічній пресконференції за підсумками роботи уряду, передає "Ми-Україна".

 

Головне