У БЕБ вдруге за чотири місяці змінився голова: хто очолив Бюро

У БЕБ вдруге за чотири місяці змінився голова: хто очолив Бюро

Новий в.о. очільника Бюро економічної безпеки (БЕБ) став Андрій Пащук. На посаді він замінив Едуарда Федорова, інформує пресслужба Бюро.

"Андрій Вікторович Пащук приступив до виконання обов’язків Директора Бюро економічної безпеки України", - йдеться у повідомленні від 16 серпня.

Як зазначається,новий голова працює у БЕБ з минулої осені. Його було призначено як переможця конкурсу на зайняття вакантних посад штатних працівників Бюро, які мають спецзвання.

"Наразі в.о. Директора БЕБ здійснюватиме загальну координацію і контроль діяльності центрального апарату (ЦА) та територіальних управлінь (ТУ) БЕБ та забезпечуватиме виконання інших завдань, передбачених Законом України “ Про Бюро економічної безпеки України”, - вказано у дописі.

Попередника Пащука - Федорова - було звільнено 14 серпня за згодою сторін.

Як відомо, перший в історії існування БЕБ директор - Вадим Мельник - був звільнений цьогоріч у квітні. Заяву на звільнення він написав сам, причина - за стом здоров'я.

Нагадаємо, раніше цього місяця детективи БЕБ викрили мережу підпільних покер-клубів у Києві та Одесі. Група осіб під виглядом діяльності “Клубу спортивного покеру” проводила азартні ігри, під час яких адміністрація закладів організовувала кеш-гру в покер. Незаконна діяльність прикривалася документами дозвільного характеру, виданими громадською організацією. Вона має відношення до спортивного покеру.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ДБР повідомили про викриття схеми, за якою директор психлікарні на Миколаївщині щомісяця продавав “липові” довідки на 100 000 доларів для ухилянтів.

Головне