У Балтійському морі невдовзі стартують навчання НАТО з відбиття атак рф, - Reuters

У Балтійському морі невдовзі стартують навчання НАТО з відбиття атак рф, - Reuters

Вересневі військові навчання НАТО в Балтійському морі вперше будуть зосереджені на відбитті атак росії. Як пише Reuters, маневри Northern Coasts стартують 9 вересня.

У навчаннях візьмуть участь близько 30 кораблів та понад 3000 військовослужбовців з країн Заходу.

"Ми посилаємо росії чітке повідомлення про пильність. Надійне стримування має містити здатність атакувати", - заявив головнокомандувач ВМС Німеччини, віце-адмірал Ян Крістіан Каак.

Northern Coasts триватимуть триватимуть 2 тижні. У них візьмуть участь війська всіх країн НАТО, Швеції, США, Канади, Нідерландів, Бельгії та Франції. Вони відпрацьовуватимуть десантні операції та удари з моря по суші.

Одним з напрямків навчань стане відпрацювання забезпечення безпеки морських шляхів через Балтійське море.

"Фінляндія та країни Балтії майже на 100% залежать від морських шляхів постачання через Балтійське море. Якщо Сувалкський коридор буде перекритий - а це можна легко зробити, оскільки там всього дві дороги і одна залізнична лінія - тоді нам залишаться тільки морські шляхи, і саме туди нам потім доведеться пробиватися", - пояснив Каак.

Нагадаємо, у серпні США направили чотири бойові кораблі ВМС – USS John S McCain, USS Benfold, USS John Finn і USS Chung-Hoon, а також патрульний літак Poseidon P-8 до Аляски. Цей крок було здійснено після того, як до того безпрецедентні 11 китайських і російських військових суден провели спільне військово-морське патрулювання в регіоні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця на польському кордоні відбулася таємна “військова нарада” командування НАТО та головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Головне