У Байдена відмовилися озвучувати кількість загиблих в Україні

У Байдена відмовилися озвучувати кількість загиблих в Україні

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі відмовився надавати інформацію щодо втрат на війні в Україні, пише CNN.

За його словами, США ніколи не надавали такої інформації і надалі буде тримати свою позицію.

"Українці тут жертви, росія - агресор. Я просто не збираюся викладати у відкритий доступ інформацію, яка знову ж таки ускладнить життя українцям. Мені не потрібно дотримуватися того самого почуття ввічливості щодо росіян - я цього не робив і не збираюся зараз починати", - зазначив він. 

Чиновник додав, що згодом українська держава матиме ухвалити рішення остаточно розсекретити інформацію та оприлюднити дані про свої втрати.

Зокрема посадовець наголосив, що росія у війні проти України втратила за зиму 100 тисяч військових. З них 20 тисяч бути вбиті українськими захисниками. Половина цих втрат - найманці ПВК "Вагнера". Оцінка загиблих окупантів базуються на розвідці. 

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки переконані, що російські окупаційні війська втратили кілька сотень тисяч солдатів після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Як повідомляли “Ми-Україна”, минулої доби, 1 травня, загальні бойові втрати ворога у війні проти України зросли на ще 460 загарбників.

Головне