У Бахмуті ворог перейшов до "сирійської" тактики випаленої землі, – Сирський

У Бахмуті ворог перейшов до

Жорсткі бої за Бахмут тривають. Російське окупаційне військо, виснажене Силами оборони України, перейшло до сценарію, який росія застосовувала у Сирії. Йдеться про тактику випаленої землі.

Таку оцінку ситуації у місті дав командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський. Він, як повідомляє медіацентр Міноборони, напередодні відвідав українські позиції на Бахмутському напрямі.

"Бої мають жорсткий характер з обох боків. Ворог перейшов до так званої "сирійської" тактики випаленої землі. Знищує будівлі та позиції ударами авіації та вогнем артилерії. Оборона Бахмута триває. Ситуація складна, але контрольована", - прокоментував Сирський.

Як повідомив командувач Сухопутних військ, ворог змушений залучати до боїв за Бахмут спецпризначенців та десантно-штурмові підрозділи. Він додав, що окупанти знищують будівлі та позиції ударами авіації та вогнем артилерії.

Під час учорашнього візиту в Бахмут Сирський відзначив найкращих бійців Сухопутних військ, Десантно-Штурмових військ та Тероборони нагородами, цінними подарунками та грошовими преміями.

Нагадаємо, напередодні речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що росіяни кидають в бої за Бахмут десантників не задля підсилення. На цей крок військове керівництво було змушене піти через величезні втрати “вагнерівців”. За приблизними підрахунками окупанти втрачають у Бахмуті щодоби близько сотні людей.

Солдат-гранатометник 5-го окремого штурмового полку ЗСУ Юрій “Мамай” Сиротюк розповів, що окупаційній армії не вдалося не лише взяти Бахмут під свій контроль, але й навіть завадити постачанню Збройним Силам України. Шлях у місто відкритий, про оточення Бахмута взагалі не йдеться.

Як писав "Ми-Україна" раніше, протягом останнього тижня російські війська активізували свої танкові атаки навколо міста Мар’їнка Донецької області. Воно знаходиться за 20 км на південний захід від Донецька.

Головне