У 59 ОМПБр навали головні задачі росіян на Авдіївському напрямку

У 59 ОМПБр навали головні задачі росіян на Авдіївському напрямку

На Авдіївському напрямку окупанти зменшили інтенсивність бойових дій, ворог зосередився на тому, шоб не дати підрозділам Сил оборони України закріпитися та перегруповуватися. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповів офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади їм. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький. 

"Не можу сказати, що вони продавлюють нашу оборону, але вони намагаються тиснути і знайти слабкі місця в обороні. Задача їхня наразі - це не дати нам можливості закріпитися та перегрупуватися. Також захопити такі населені пункти як Невельське, щоб для себе зробити більш вигідні можливості для наступу. Зараз у них це не виходить і ми робимо все, щоб і не вийшло", - зазначив він. 

Цехоцький озвучив особисту оцінку ситуації на Авдіївському відрізку фронту та оцінив потенційні спроможності росіяни щодо великого наступу. 

"На велику спроможність ворога стосовно наступальних можливостей - на велику по часу - у них немає сил. Для цього їи потрібна додаткова мобілізація", - зазначив він. 

Нагадаємо, напередодні в 3 ОШБр розповіли, що російське окупаційне військо на Авдіївському напрямку втратило наступальний потенціал. Втім ситуація залишається складною, зокрема завдяки наявності у росіян спроможності вводити на поле бою свіжу живу силу та військову техніку. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, по всій лінії Бахмутського напрямку противник пробує тиснути, шукає десь слабину, його тактика залишається незмінною. Однак останній тиждень ініціатива за ЗСУ.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Головне