У 2024 році рф планує виготовити 2,7 млн снарядів, - Скібіцький

У 2024 році рф планує виготовити 2,7 млн снарядів, - Скібіцький

Росія у 2024 році має намір виготовити 2,7 мільйона артилерійських снарядів. Крім того, рф отримала 1,5 мільйона снарядів калібру 122 і 152 мм з Північної Кореї.

Таку інформацію надав заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький у інтерв'ю для Інтерфакс Україна.

Він зауважив, що у 2023 році російські окупанти виготовили приблизно 2 мільйони снарядів калібру 122 і 152 мм.

"На цей рік, здається, хоче вийти на 2,7 мільйона боєприпасів. Але це плани. Побачимо, чи будуть вони здійснені. Але це потребує, по-перше, модернізації виробництва, розконсервація або створення нових ліній", - зауважив він.

Скібіцький також підкреслив, що з Білорусі росія вже вивезла всі боєприпаси, тому нинішні запаси з цієї країни обмежені.

Однак, за словами розвідника, росія отримала вже 1,5 мільйона снарядів калібру 122 і 152 мм з Північної Кореї. Ці боєприпаси відносяться до періоду 70-80 років, і половина з них вже не працює, додав він.

Нагадаємо, Європейський Союз планує поставити в Україну майже 170 тисяч артилерійських снарядів до кінця березня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Латвія вже на законодавчому рівні заборонила імпорт російського зерна, а тепер вона пропонує вжити схожі заходи на рівні Європейського Союзу, введення санкцій проти російського експорту на європейському рівні та заміну його товарів з України.

Головне