У 15 містах Італії запровадили червоний рівень небезпеки

У 15 містах Італії запровадили червоний рівень небезпеки

У 15 містах Італії оголосили червоний рівень небезпеки - почалася друга хвиля літньої спеки. Про це повідомляє агенція ANSA.

Відомо, що південна частина Європи продовжує відчувати сильну спеку та стикається з можливістю досягнення рекордних температур.

“Червоний рівень небезпеки оголошено у містах: Барі, Болонья, Кальярі, Кампобассо, Катанія, Чивітавекк’я, Флоренція, Фрозіноне, Латина, Мессіна, Перуджа, Пескара, Рієті, Рим та Вітербо. Місто Палермо також буде додано до цього переліку в неділю, 16 липня”, - йдеться в повідомлнні.

Крім того, помаранчевий рівень небезпеки, який вказує на максимальний рівень ризику для вразливого населення, такого як люди похилого віку, діти та люди з хронічними захворюваннями, стосується міст Анкона, Больцано, Генуя, Палермо, Реджо-Калабрія та Трієст. 

“Міста Брешія, Мілан, Венеція та Верона також стануть "помаранчевими" у неділю”, - додали в агенції.

Зазначаєься, що в країні зафіксовано хвилю шаленої спеки. Такі кліматичні умови можуть становити загрозу для здоров’я населення.

Нагадаємо, що початок липня в Україні розпочнеться зі спеки, хоча періодично дощитиме.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, через повені в Індії, які виникли внаслідок потужних злив на півночі країни, загинуло вже більш як 40 людей.

Головне