У 10 регіонах України працювали підпільні брокери Webmoney, які фінансували російську агентуру в Україні

У 10 регіонах України працювали підпільні брокери Webmoney, які фінансували російську агентуру в Україні

Служба безпеки України викрила та припинила діяльність масштабної мережі нелегальних фінансових операторів, які працювали в 10 областях країни. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними слідства, ці особи використовували систему Webmoney для проведення незаконних грошових операцій, частина яких могла бути пов'язана з фінансуванням російської агентури в Україні.

Оперативники СБУ встановили, що мережа діяла у Тернопільській, Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Вінницькій та Запорізькій областях. Загалом було виявлено 12 осіб, причетних до цієї схеми.

Підозрювані нелегально приймали електронні кошти від клієнтів, включаючи громадян Російської Федерації, після чого конвертували їх у різні валюти та переказували на банківські рахунки або видавали готівкою. Для залучення клієнтів використовувалися спеціалізовані веб-сайти.

За інформацією правоохоронців, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну через ці нелегальні обмінники пройшли десятки мільйонів гривень. З кожної транзакції учасники схеми отримували комісійні.

Наразі всім 12 фігурантам справи повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають для встановлення всіх обставин незаконної діяльності та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки викрили мережу підпільних онлайн-сервісів, що працювали через заборонену в Україні платіжну систему Webmoney, використовуючи її для фінансування російської агентури.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у серпні 2024 року середня зарплата у держорганах становила 55,8 тисячі гривень. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Головне