Тимчасовий захист для українців у Європі продовжили до 4 березня 2025 року

Тимчасовий захист для українців у Європі продовжили до 4 березня 2025 року

Тимчасовий захист для українців у Європі продовжили до 4 березня 2025 року. Про це повідомили під час засідання Ради ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ.

"Аби забезпечити впевненість щодо понад 4 мільйонів українських біженців, які наразі проживають у ЄС, Рада погодилася продовжити тимчасовий захист для людей, що рятуються від агресивної війни Росії проти України, з 4 березня 2024 року до 4 березня 2025 року", — мовиться у заяві органу.

"ЄС підтримуватиме український народ стільки, скільки буде потрібно. Продовження статусу захисту дає певність понад 4 мільйонам біженців, які знайшли безпечний притулок у ЄС", – заявив в.о. міністра внутрішніх справ Іспанії Фернандо Гранде-Марласка Гомес.

Тимчасовий захист передбачає негайне забезпечення захисту переміщеним особам, які не можуть повернутися додому. Це спрямовано зменшити навантаження на національні системи прийому біженців та можливість користуватися однаковими правами в межах ЄС. Ці права включають у себе можливість отримувати житло, доступ до ринку праці, медичну та соціальну підтримку, а також освіту для дітей.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський виступаючи на Форумі оголосив про заснування в Україні нового альянсу у сфері озброєння, учасниками якого можуть стати виробники військової техніки та зброї з будь-якого куточка світу. Станом на зараз до Альянсу оборонних індустрій приєдналися вже 38 компаній із 19 країн.

Також глава держави розповів присутнім про успіхи нашої країни у створенні першого у світі флоту морських ударних дронів та наголосив на тому, що Україна спромоглася розпочати власне виробництво гармат та снарядів за стандартами Організації Північноатлантичного договору.

Як писав “Ми-Україна” раніше, авіабудівельна турецька компанія Baykar, відома виробництвом БпЛА Bayraktar та Kızılelma, анонсувала інвестування в Україну 100 мільйонів доларів. Ця сума буде спрямована на реалізацію трьох проєктів.

Головне