Тимчасовий бюджет США не зупинить надходження допомоги до України, - МЗС

Тимчасовий бюджет США не зупинить надходження допомоги до України, - МЗС

Надходження раніше оголошеної допомоги до України не зупиниться через тимчасовий бюджет США, в якого видатки на підтримку України не були включені.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook.

За словами речника, наразі ця допомога складає приблизно 1,6 млрд доларів на оборонку та 1,23 млрд доларів прямої бюджетної підтримки. Крім того, були виділені кошти на гуманітарні та енергетичні проєкти.

При цьому, як зазначив Ніколенко, "шатдаун" уряду Сполучених Штатів міг би мати негативний вплив на втілення чинних програм для України. Тож зараз Україна активно працює з партнерами зі США, аби американське бюджетне рішення, яке буде ухвалене в наступні 45 днів, включало видатки на підтримку України під час повномасштабної російської агресії.

Ніколенко нагадав, що у Сполучених Штатах також є внутрішньополітичні дискусії, які пов'язані з власним політичним процесом. Проте підтримка України наразі присутня всюди: в Адміністрації президента, в обох партіях і палатах Конгресу та, звісно, серед американського народу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Джо Байден закликав Конгрес США схвалити допомогу Україні, яку виключили з тимчасового бюджету. 

Головне