"Тихі атаки" та намагання викрасти персональні дані українців: як рф нападає в кіберпросторі

Українців закликали якомога відповідальніше ставитися до своїх акаунтів (в соцмережах також), використовувати складні паролі та багатофакторну автентифікацію на тлі посилення кібератак з боку росії. Війна рф в кіберпросторі, за даними Держспецзв'язку, націлена на отримання доступу до особистих даних українців.

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник відомства Володимир Кондрашов.

"Ми бачимо, що сьогодні рашисти, а більшість атак надходить саме з рф, стали більш цікавитися саме комерційним сектором, тобто організаціями, які надають послуги з розробки програмного забезпечення, інтернет-провайдерами тощо. Ми підозрюємо, що це робиться, щоб отримати доступ до їхніх клієнтів, до чутливих даних, які є цих клієнтів", - розповів він.

Окрім того, у Держспецзв'язку зафіксували зростання кількості атак націлених на шпигунство і утримання постійного доступу до об'єкта.

"Це так звані "тихі атаки", які є надзвичайно складними для виявлення. Вони можуть бути націлені навіть на конкретних осіб, не лише на організації. І більшість шкідливого програмного забезпечення, яке сьогодні розповсюджують російські хакери "в погонах" - це ПЗ, націлене на викрадення персональних даних українських громадян", - зазначив Кондрашов.

За останні чотири місяці росіяни здійснили понад 700 кібератак на Україну на державні інформаційні ресурси, на комерційний сектор тощо.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин стане зрадником росії, якщо він все ж надумає виводити своїх найманців з Бахмуту на Донеччині. А відтак вс і його попередні заяви є вкиданнями, переконаний начальник прес-служби 26 артилерійської бригади Олег Калашніков.

Головне