Творці онлайн-гри World of Tanks зібрали понад мільйон доларів на "швидкі" для України

Творці онлайн-гри World of Tanks зібрали понад мільйон доларів на

Студія Wargaming, яка є розробником відеогри World of Tanks, оголосила про результати оголошеного в жовтні збору на карети швидкої допомоги типу C для України. В період з 18 жовтня по 1 листопада було зібрано 1 072 940 доларів, інформує міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У благодійному проєкті, який отримав назву Wargaming United, взяли участь люди зі 115 держав світу. Найбільше учасників зафіксовано з ФРН, Сполучених Штатів, Польщі, Чехії та Сполученого Королівства.  

За два тижні збору у WoT, World of Tanks Blitz, World of Warships, World of Warplanes, World of Tanks Modern Armor та World of Warships гравці купили 90 000 українських тематичних наборів. Усі виручені кошти будуть витрачені на придбання реанімобілів.

Нагадаємо, за півтора року через фандрейзингову платформу UNITED24 було зібрано суму, що перевищує 490 млн доларів для потреб України в умовах повномасштабного вторгнення росії. Наразі до платформи продовжують долучатися нові амбасадори та компанії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, видання NYT влітку повідомило, що росіяни для поширення своєї пропаганди використовують відеоігри, зокрема Minecraft, Roblox і російської версії World of Tanks, які користуються популярністю серед дітей та підлітків. Так, наприклад, в екшн-стратегії Minecraft російські гравці відтворили битву за Соледар - українське місто на Донеччині, яке агресор захопив під свій контроль на початку року. А на платформі Roblox один з користувачів створив парад внутрішніх військ МВС рф, щоб відсвяткувати День росії. Канал росверсії WoT "відсвяткував" 9 травня відтворенням параду танків СРСР в Москві в 1945 році.

 

 

Головне