Туск звернувся до спікера Палати представників США: Подивіться на Одесу

Туск звернувся до спікера Палати представників США: Подивіться на Одесу

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск звернувся до спікера Палати представників США Майка Джонсона через зволікання з ухваленням допомоги Україні.

Очільник польського уряду закликав американського високопосадовця "подивитися на Одесу", по якій російські окупанти вдарили ракетами 15 березня.

"Подивіться на Одесу, спікер Джонсон. Скільки ще аргументів вам потрібно, аби ухвалити рішення?" - написав Туск у своєму акаунті в соціальній мережі Х.

Очевидно, що під ухваленням рішення Туск мав на увазі затвердження подальшої допомоги Україні, яке вже тривалий час блокується саме у Палаті представників.

Нагадаємо, вранці 15 березня російські окупанти завдали ракетний удар по Одесі. Після того, як до місця влучання прибули екстрені служби, росіяни підступно завдали ще один удар. Внаслідок ракетної атаки загинули понад 20 осіб, також відомо про більш як 40 постраждалих. 

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Під час розмови голова МЗС пояснив Блінкену, чому США мають і надалі допомагати Україні.

Головне