Туск: Найтемніше місце у пеклі буде для тих, хто зберігав нейтральність в часи морального конфлікту

Туск: Найтемніше місце у пеклі буде для тих, хто зберігав нейтральність в часи морального конфлікту

Новообраний прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що найтемніше місце у пеклі буде зарезервоване для тих, хто зберігав нейтральність в часи морального конфлікту.

Про це він зазначив під час пресконференції за підсумками переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у Києві у понеділок, 22 січня. Туск звернувся до "тих лідерів ЄС, які не до кінця зрозуміли про що йде боротьба, які тут ставки". 

"Сьогодні кожен у вільному світі, хто вдає нейтральність, хто вдає, що однаково ставиться до України і до росії, заслуговує на це найтемніше місце в політичному пеклі", - зазначив польський прем'єр.

За словами Дональда Туска, ситуація між Україною та росією - чорно-біла та ніхто у світі не має права вдавати, що не бачить: в Україні добро бореться зі злом.

"Україна на своїх плечах несе питання безпеки всього європейського континенту", - зазначив очільник польського уряду на пресконференції.

Водночас президент Зеленський заявив, що завдяки підтримці України може вистояти і свобода Польщі. Він також висловив подяку прем’єр-міністру за його готовність підтримати українців особистим досвідом руху держави до членства в Європейському Союзі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Польща приєдналася до Вільнюської декларації G7, яка передбачає гарантії безпеки для України, оголосив прем’єр-міністр Дональд Туск. Прем'єр також наголосив, що в Польщі немає сумнівів щодо необхідності підтримки України, оскільки це стосується безпеки і самої Польщі. 

Головне