Туризм в країнах Південної Європи опинився під загрозою через спеку та лісові пожежі

Туризм в країнах Південної Європи опинився під загрозою через спеку та лісові пожежі

Південна Європа, а особливо Італія, Іспанія, Греція, Алжир та Туніс, може зазнати суттєвих втрат в туристичному секторі через хвилі аномальної спеки та лісові пожежі, пише AP.

Греція та Італія втратила велику кількість туристів через лісові пожежі, які вирували на території країн у липні. Олів’є Понті, віце-президент з аналізу інформації ForwardKeys, наголосив, що на Родосі та Сицілії спостерігалося масове скасування рейсів.

За оцінкою фахівця, в цілому цьогоріч італійському туризму пощастило менше, ніж грецькому. Пожежі, за його словами, "спричинили уповільнення бронювань для багатьох італійських напрямків, навіть для місць, розташованих поодаль від займань", включно навіть з Римом.

Туристів відлякує не лише вогонь, а й нестерпна спека.

"Якби хвилі спеки повторювалися кожного літа, вплив на нашу економіку був би значним. Наша діяльність зосереджена на трьох літніх місяцях", - сказав Антоніо Майор, голова асоціації готелів і туризму в регіоні Валенсії.

Експерти допускають, що замість країна Південної Європи люди обиратимуть для відпочинку Велику Британію або скандинавські країни.

"Рекордні температури в європейських країнах, таких як Греція, Італія та Іспанія, не будуть знижуватися з настанням серпня, тому можна вважати набагато безпечнішим варіантом залишитися в північній Європі", — сказав Тім Гентшель, генеральний директор платформи цифрового бронювання HotelPlanner.

Нагадаємо, науковці дійшли висновку, що екстремальна спека на Землі повторюватиметься кожні два-п’ять років. Спеціалісти провели дослідження і дійшли висновку, що періоди надвисоких температур повторюватимуться, якщо людство не зменшить рівень шкідливих викидів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, аномальна спека загрожує продовольчій безпеці планети. Науковці попереджають, що хвилі тепла, які слідують одна за іншою, можуть істотно обмежити здатність природи забезпечити людство харчами.

Головне