Турецький омбудсмен працює над тим, щоб відвідати українських військовополонених у рф, - Дмитро Лубінець

Турецький омбудсмен працює над тим, щоб відвідати українських військовополонених у рф, - Дмитро Лубінець

Турецький омбудсмен працює над тим, щоб відвідати українських військовополонених у рф. Про це повідомив уповноважений Верховної ради Дмитро Лубінець.

Український уповноважений з прав людини зазначив, що це один з елементів, який має допомогти змінити ситуацію з порушенням прав військовополонених в рф. Україна працювала над цим дуже довго. Спершу були непублічні зустрічі, а потім вже була публічна заява омбудсмена Туреччини.

"Я окремо хотів би подякувати своєму турецькому колезі, що він не просто погодився. Він особисто приїхав на чотири дні, незважаючи на те, що вони бачили, що, з одного боку, вся територія України - під постійними обстрілами, а, з іншого боку, в них був і є священний місяць Рамадан. Але він приїхав", - наголосив Лубінець.

Та додав, що вже за два дні після повернення з України турецький колега поінформував його, що мав дискусію з росіянами і вони думають про те, щоб дати йому змогу відвідати українських військовополонених.

Нагадаємо, у Чернівцях на вулиці Текстильників вибухнула граната, як повідомляють правоохоронці, 38-річний чоловік, будучи в стані сп’яніння кинув у квартирі гранату. Про це повідомали поліція Чернівецької області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Івано-Франківську посилять патрулювання міста через зростання кількості злочинів.Про це повідомляє міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

 

Головне