Турецький депутат помер після серцевого нападу в парламенті

Турецький депутат помер після серцевого нападу в парламенті

Турецький депутат Хасан Бітмез помер через два дні після серцевого нападу, який стався під час його виступу у Великих національних зборах (парламент). Він втратив свідомість, коли робив промову з критикою політики уряду Туреччини щодо Ізраїлю.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, у члена парламенту від ісламістської партії Saadet стався серцевий напад, після якого він впав на підлогу. Це відбулось, коли 54-річнйи депутат стояв на трибуні перед парламентом у вівторок, 1 грудня.

Хасан Бітмез розкритикував партію ПСР президента Реджепа Таїпа Ердогана. Йому не сподобалось, що Туреччина продовжує торгівлю з Ізраїлем попри війну, яка почалась у суботу, 7 жовтня, з угрупованням ХАМАС.

"Ви дозволяєте кораблям ходити до Ізраїлю та безсоромно називаєте це торгівлею. Ви є спільниками Ізраїлю", – заявив депутат під час промови.

За словами Бітмеза, Аллах покарає всіх союзників офіційного Єрусалиму. Тож Анкара повинна перервати торгові відносини з Ізраїлем. Він також розмістив на трибуні, з якої виступав, банер з написом: "Вбивця Ізраїль, колабораціоніст ПСР".

Після своєї промови чоловік несподівано впав з трибуни. Інші члени парламенту, які були поряд, вибігли йому на допомогу зі своїх місць. Депутату надали першу допомогу, а потім реанімували прямо з будівлі парламенту Туреччини. Він перебував у тяжкому стані.

Міністр охорони здоров'я Фахреттін Коджа заявив, що депутат партії Saadet помер у міській лікарні турецької столиці Анкари. Він розповів, за висновками результату ангіографії, дві головні вени в серці Хасана Бітмеза були повністю заблоковані.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у США можуть ввести санкції проти Туреччини за допомогу ХАМАС та рф.

Головне