Турецька авіація знищила понад 20 цілей в Іраку та Сирії: подробиці (відео)

Турецька авіація знищила понад 20 цілей в Іраку та Сирії: подробиці (відео)

Збройні сили Туреччини 15 січня ввечері здійснили обстріл об'єктів курдських бойовиків на території Іраку та Сирії. Міноборони країни прозвітувало про знищення майже чверть сотні ворожих цілей, включно зі складами БК, пише Reuters. 

"Було знищено 23 цілі, у тому числі печери, сховища, тунелі, склади боєприпасів, матеріали та об'єкти, які використовуються терористичною організацією (Робітничою партією Курдистану - ред.)", - вказано у заяві оборонного відомства.

Турецьке Міноборони зазначило, що авіаційну удари завдавалися по іранський районах Метіна, Гара, Хакурк та Канділь,  а також регіонах на півночі Сирії задля "забезпечення безпеки кордонів та запобігання нападам". 

Атаку було здійснено у відповідь на загибель дев'ятьох бійців Збройних сил Туреччини у сутичках з бойовикам РПК на півночі Іраку.

Сирійські ЗМІ напередодні, 15 січня, заявили, що турецька армія обстріляла місцеву енергетичну та нафтову інфраструктуру на північному сході Сирії, а саме територіях, підконтрольних курдам. В результаті атаки з ладу вийшла низка електростанцій.  

Як відомо, РПК перебуває у списках терористичних організацій США та ЄС.   

Нагадаємо, 15 січня ввечері на ізраїльсько-єгипетському кордоні сталась стрілянина між озброєною групою та військовими Армії оборони Ізраїлю. Одна з військових ЦАХАЛ отримала поранення. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ізраїльському місті Раанана, неподалік Тель-Авіва, 15 січня стався теракт, в результаті якого загинула 70-річна жінка, ще принаймні 17 людей отримали поранення. 

Головне