Туреччина повністю закрила повітряний простір для вірменської авіації: що сталось

Туреччина повністю закрила повітряний простір для вірменської авіації: що сталось

Туреччина закрила повітряний простір для Вірменії для здійснення польотів до третіх країн. Про відповідне рішення Анкари повідомив голова турецького зовнішньополітичного відомства Мевлют Чавушоглу.

Як пише провідне інформагентство країни Anadolu, це було кроком у відповідь відкриття в Єревані пам'ятника учасникам операції "Немезис".

"У відповідь на відкриття пам'ятника терористам Туреччина закрила небо для літаків Вірменії. Вірменські авіакомпанії останнім часом стали здійснювати польоти у різні точки світу через повітряний простір Туреччини. Нині ми закрили небо. Заборона стосується також польотів літаків із VIP персонами", - наголосив він.

За словами Чавушоглу, єдине виключення буде зроблене для речника вірменського парламенту. Йому дозволять прилетіти в Туреччину задля участі в міжнародному заході.

Міністр підкреслив, що по завершенню Другої карабаської війни (вересень-листопад 2020 року) Туреччина, Вірменія та Азербайджан доклали неабияких зусиль для стабілізації та нормалізації відносин між країнами.

"Пам'ятник у Єревані присвятили терористам, які вбивали у 1920-х роках наших братів в Азербайджані, а також турецьких громадян. МЗС Туреччини – це структура, яка зазнала за свою історію найбільших втрат персоналу після силових структур. Як глава МЗС, я не можу прийняти те, що сталося в Єревані", - підсумував він.

Як відомо, 25 квітня у вірменській столиці відбулось відкриття пам'ятника учасникам операції "Немезис", присвяченій людям, які "здійснили акт відплати проти організаторів Геноциду вірмен 1915 року".

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни обстріляли єдиний працюючий гіпермаркет у Херсоні в середу, 3 травня. Внаслідок атаки ворога є загиблі та постраждалі.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.