Туреччину не пустили в БРІКС, - Bild дізнався причину

Туреччину не пустили в БРІКС, - Bild дізнався причину

Туреччину спіткала невдача зі спробою приєднатися до БРІКС. Про це виданню Bild повідомив експерт турецької зовнішньої політики “Фонду Карнегі за міжнародний мир” Сінан Ульген.

За його словами, схвалення поданої президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом заявки заблокувала Індія. Причиною такого рішення стали добрі стосунки Анкари з Пакистаном, який, своєю чергою, має напружені відносини з Делі.

“Турецька заявка розлютила західних партнерів – адже Туреччина є членом НАТО, а трансатлантичний альянс – вороги Путіна”, - зазначає Bild.

За словами Ульгена за допомогою блоку БРІКС, Ердоган хотів посилити стратегічну автономію. Утім наразі він лише загнав Туреччину у зовнішню ізоляцію .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БРІКС: партнери, але не розширення. Або не все так гладко для Путіна

“Політичний престиж”, як зазначає експерт, є ще одним із мотивів Ердогана. Турецький лідер хоче показати, “що він може сидіти за столами НАТО і БРІКС одночасно”.

Як відомо, БРІКС є міжнародною організацією найбільших за площею та населенню країн, що розвиваються. Цьогоріч до альянсу офіційно подало заявки три країни: Туреччина, Азербайджан та Малайзія.

Нагадаємо, 23 жовтня політик та дипломат Роман Безсмертний заявив, що БРІКС не принесе конструктиву, а стане осередком зла, сформованим країнами-учасницями, зокрема росією, Китаєм та Іраном.

Як інформував “Ми-Україна” раніше, у МЗС України відреагували на “підсумкову декларацію” саміту БРІКС у Казані.

Головне