Туреччина веде переговори з ХАМАС щодо звільнення заручників

Туреччина веде переговори з ХАМАС щодо звільнення заручників

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочав процес переговорів з угрупованням ХАМАС з метою досягнення звільнення ізраїльських заручників, які були викрадені бойовиками палестинського угруповання.

Про це повідомляє видання Haberturk.

Початок переговорів щодо звільнення заручників підтвердив високопоставлений чиновник.

Хоча точна кількість заручників не відома, за оцінками, бойовики ХАМАС викрали принаймні 150 осіб із Ізраїлю. Наразі немає достовірної інформації щодо того, скільки з цих заручників є цивільними особами, а скільки — військовослужбовцями.

Reuters пише, що цього тижня Ердоган провів телефонні розмови з регіональними лідерами, щоб передати пропозицію Анкари виступити посередником.

Як повідомляє агентство, Туреччина, колишній прихильник Палестини, зараз підтримує вирішення конфлікту на принципах існування двох незалежних держав і приймає на своїй території членів угруповання ХАМАС. Туреччина також активно відновлює свої відносини з Ізраїлем задля енергетичної співпраці.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в місті Авдіївка Донецької області вже третю добу не вщухають запеклі бої. Росіяни обстрілюють як позиції наших військових, так і населений пункт.

Головне