Туреччина, Румунія та Болгарія розпочали роботу групи з розміновування Чорного моря

Туреччина, Румунія та Болгарія розпочали роботу групи з розміновування Чорного моря

Під керівництвом Стамбула стартувала спільна місія Румунії, Болгарії та Туреччини з розмінування Чорного моря. Про це повідомляє Bloomberg.

"Церемонія активації" Оперативної групи запланована у Стамбулі, оскільки ініціатива працює під керівництвом Туреччини. До виконання завдань протимінна група приступить вже з 2 липня.

Крім того, 1 липня у Стамбулі відбудеться засідання комітету Оперативної групи з протимінної діяльності в Чорному морі (MSM Black Sea) за участю командувачів військово-морських сил Туреччини, Болгарії та Румунії.

А вже 2 липня чорноморська протимінна група розпочне виконувати завдання.

Операція MCM Black Sea стала першою масштабною координованою ініціативою країн чорноморського регіону після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Метою цієї акції є виявлення та знешкодження мін, які через бойові дії опинилися у водах Чорного моря та становлять загрозу для судноплавства у визначених акваторіях.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський привітав Угорщину з початком її головування в Раді Європейського Союзу і подякував Бельгії за її лідерство під час її каденції головування в ЄС. Про це повідомив президент у соцмережах.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Івано-Франківщині 30 червня потонув 14-річний хлопець, а на Львівщині - ще двоє підлітків. Рятувальники продовжують пошуки тіла одного з них.

Головне