Туреччина ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Україною

Туреччина ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Україною

Туреччина ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Україною, яка була підписана ще на початку 2022 року. Про це повідомляє видання Daily News Hurriyet.

Ратифікація сталася після 15 років переговорів. Президент Ердоган затвердив документ, і офіційне повідомлення про ратифікацію вже опубліковано.

Міністр торгівлі Туреччини Омер Болат під час зустрічі з українською віцепрем'єркою Юлією Свириденко повідомив, що товарообіг між країнами у 2023 році склав 7,3 мільярдів доларів . Очікується, що після набуття чинності угоди цей показник швидко зросте до 10 мільярдів доларів.

Свириденко підкреслила, що ЗВТ з Туреччиною об'єднає всі країни Чорноморського регіону, крім Росії, у єдиний економічний простір. Вона також відзначила ключову роль Туреччини як хабу для експорту українського зерна.

Ця угода є важливим кроком у зміцненні економічних зв'язків між Україною та Туреччиною, відкриваючи нові можливості для співпраці та розвитку торгівлі.

"Турецькі компанії братимуть активну участь у реалізації турецько-української робочої групи з відновлення України, яку ми спільно підписали в Стамбулі в січні цього року", - додав він.

Нагадаємо, США затвердили важливий транш допомоги Україні на суму 3,9 мільярда доларів. Ці кошти очікуються найближчим часом і будуть спрямовані на покриття соціально-гуманітарних витрат. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські морпіхи знищили штурмову групу російських десантників під Вовчанськом Харківської області. Про це повідомляють Військово-морські сили ЗСУ. 

Головне