"Тунці не підлягають відновленню": Юсов розповів деталі атаки на катери росіян в Криму

Бійці спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони України Group 13 в ніч на 30 травня за допомогою дронів Magura V5 знищили два російські катери КС-701 "Тунець".

Представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону поділився деталями операції української розвідки у тимчасово окупованому Криму.

"Є різні види "Тунців", ще водиться трохи у нашій акваторії російський "Тунець", але тепер уже російський глибоководний. І кухарі з ГУР сьогодні дуже гарно його підсмажили", - прокоментував Юсов.

Він підкреслив, що два російські катери були не просто уражені, а повністю знищені і не підлягають відновленню.

Окупаційні війська використовували ці катери для перевезення боєкомплектів і живої сили, а також для розвідки та боротьби з українськими безпілотниками.

Раніше повідомлялося, що наслідки атаки на тимчасово окупований Крим в ніч на 30 травня були значно серйознішими. Для  знешкодження морських дронів на підході до бухти Вузька росіяни 32 рази піднімали в небо бойову авіацію, зокрема, літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/ 29 та Мі-8. Також вони хаотично застосовували стрілецьку зброю та 30-мм гармати.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде заявив, що Україна не повинна мати обмежень у використанні зброї, наданої західними партнерами.

Головне