Тунель між станціями "Деміївська" і "Либідська" просів через неякісне проєктування

Тунель між станціями

За попередніми висновками експертів, причиною деформації тунелю між станціями "Деміївська" і "Либідська" стали неякісні проєктні рішення та будівельно-монтажні роботи. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

"Остаточні результати будуть відомі після розкриття котловану. Тільки тоді експерти зможуть провести всі необхідні дослідження конструкції тунелю ззовні. Утім, вже зараз ми бачимо, що причиною є неякісне проєктування та недбале виконання робіт, наслідки якого нині доводиться ліквідовувати", — сказав він.

Рух цією ділянкою зупинили своєчасно, що дозволило уникнути аварії та встановити причину проблеми.

Нагадаємо, тунель метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" не просто аварійний, його взагалі можуть закрити і натомість розпочати будувати новий. Про це в ефірі розповів Максим Бахматов, засновник і голова Офісу Трансформації та ексрадник столичного міського голови (2019—2020). 

"За 10 років не спромоглися проаналізувати, що відбувається. Колапс на "Деміївській" абсолютно прогнозований, ще у 80-х роках - коли його будували - були попередження стосовно цієї ділянки. Нею не займалися. Зараз тунель не просто аварійний, вчора вийшла інфорація, що він може взагалі закритися і будуть будувати новий тунель. Чи скоро відкриється синя гілка? - Ні, не скоро, два-три-п'ять років будуть будувати новий тунель в тому місці", - зазначив він.  

Як писали "Ми-Україна" раніше, як писав "Ми-Україна" раніше, у грудні Київський метрополітен розірвав договір з "Київметробудом" на будівництво гілки на Виноградар через зрив терміну будівництва.

 

Головне