ЦПД: За диверсіями з підпалами автівок українських військових у тилу стоїть гру рф

ЦПД: За диверсіями з підпалами автівок українських військових у тилу стоїть гру рф

До підпалів автівок українських військових, які нині спостерігається у низці міст, причетне російське гру. Про це заявили у Центрі протидії дезінформації.

За даними ЦПД, росіяни пропонують українцям гроші за підпали автомобілів військових.

"Диверсії з підпалами автівок українських військових у тилу - це робота російського гру. Для здійснення підпалів та інших диверсій російське гру вербує українських громадян у тилу, пропонуючи їм за виконання цих завдань певну грошову винагороду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, росіяни не можуть здобути перемоги на полі бою, тому намагаються розколоти українців зсередини.

"Головна логіка дій рф зараз - вони не можуть перемогти на фронті, тому намагаються створити напругу в тилу. Удари по енергетиці, інформаційна війна, масштабування тем розколу, диверсії - це все робота їхніх спецслужбістів", - наголосив Коваленко.

Крім того він заявив, що подібні дії рф здійснює і на території європейських країн.

"Там намагаються збільшувати кількість диверсій і формувати імідж українців як терористів для жителів країн Євросоюзу. У такий спосіб росіяни хочуть досягти зменшення бажання Заходу допомагати Україні", - зазначив керівник ЦПД.

Як повідомляли "Ми-Україна", на Харківщині затримали 18-річного хлопця після того, як погодився на пропозицію незнайомця спалити автомобіль ЗСУ за гроші. Зловмисник був затриманий через дві доби після скоєння злочину.

Головне